12e dag: Moab - Monument Valley
Helaas moesten we onze fijne cabin vanmorgen weer verlaten, na een lekker ontbijtje met broodjes met versgebakken ei. Daarna alles ingepakt en toen gingen we op weg naar onze laatste tent-plek: Monument Valley.
Onderweg een korte stop gemaakt bij Recapture Reservoir, een mooi blauw/groen meer waar men aan het jetskiën was.
De rit vandaag was een mooie, allereerst de afslag genomen door de Valley of the Gods. Dit is een 17 mijl (27km) lange dirtroad door een schitterend landschap. Heuvel op en neer, langs hoge, steile rotswanden…je raakt er niet uitgekeken.
Meteen na deze hele fijne rit, een 2e hoogtepunt en dan zowel letterlijk als figuurlijk: Moki Dugway. Dit is een weg met flinke stijgingspercentages en haarspeldbochten. De diepe afgronden vlak langs de weg zonder enige vangrail, maakt het een spannende rit. Eenmaal boven heb je een fantastisch overzicht over de weg die je hebt afgelegd en op de vlakke wegen beneden.
Eenmaal boven, een stukje verder is een afslag naar een zandweg en deze leidt tot het 3e hoogtepunt: Muley Point. Op dit punt kijk je vanaf de rand in de diepte en zie je de bochten van de San Juan rivier, de Valley of the Gods en in de verte de contouren van een gedeelte van Monument Valley…van dit uitzicht wordt je even stil. En we hadden dit punt helemaal voor ons alleen…dat maakt het nog mooier en specialer.
Hierna weer de bochten van Moki Dugway, dit keer naar beneden, voor mij een stuk leuker want nu had ik ook de uitzichten!
Daarna richting de camping in Monument Valley. Toen we daar aankwamen bleek onze gastvrouw Krissie naar een stad was om iemand op te halen, maar we konden een plek uitzoeken zeiden 2 jongens die daar ook te gast waren. Binnen een kwartier stond alles en zijn we Monument Valley ingereden. Vlak voor de ingang staat een hokje waar je toegang moet betalen, ik dacht echter dat er niemand zat en reed door, maar John keek achterom en zag dat er iemand was opgestaan…helaas we waren al doorgereden haha. We hebben de Valley Drive gedaan: wat een feest om hier zelf met zo’n fijne wagen doorheen te crossen! Dit moet voor een professionele fotograaf een waar paradijs zijn.
Na het rondje zijn we naar onze tent gereden en daar kwam meteen een grote pick-up truck naar ons toe: wat bleek…we waren bij de verkeerde Krissie!!! Dus tent afgebroken, luchtbedden leeggelaten en een kilometer verder verkast haha. Daar aangekomen hebben we nog iets gekookt en fikkie gestookt en genoten van de mooie zonsondergang en de sterrenhemel.
Ik blijf maar denken: “Bofkonten!!”
en: “What a trip!”