11e dag : Moab
Zoals ik in het verslag van gisteren al schreef, slapen we hier prima…vanmorgen werden we pas om 10:00 wakker!
Meteen de keuken in gedoken, dat wil zeggen ons 1 gaspitje aan gedaan en eitjes met spek gebakken. Na het douchen zijn we de auto ingesprongen en eerst in Moab gaan tanken en vervolgens richting Canyonlands NP gereden.
Maar voor Canyonlands namen we nog de afslag naar Dead Horse Point State Park. Dit park is zoals de naam al zegt, een State Park en dus is onze Nationale Parkenpas hier niet geldig, dat stond ook aangegeven. Maar Cox zal Cox niet zijn als we het niet gewoon proberen…en ja hoor de jongedame keek bedenkelijk naar het pasje en dacht waarschijnlijk zo’n aardige mannen laat ik gewoon doorrijden, geldig pasje of niet…
Uitzicht op het einde is erg mooi en vooral wijds en diep. Je ziet de Colorado rivier kronkelen door het ruige landschap. Hierboven voel je je erg klein.
Daarna stukje terug en de afslag naar Canyonlands NP genomen. Eerste stop was Shafer Trail Viewpoint, je kijkt hier op de Shafer-trail, een mooie route met haarspeldbochten langs de steile rotswanden.
Het volgende punt was Grand View Point, helemaal aan het einde van weg. Er waren mensen die hier gewoon sprakeloos waren toen ze aan de rand kwamen staan. Zo mooi, het is echt onmogelijk om dit door middel van een foto over te brengen zoals het is.
Op de terugweg het mooiste van de rit: Mesa Arch. Dit is een natuurlijke rots-boog en als je ervoor staat, kijk je de diepte én verte in, dit is op de foto weer wel een beetje over te brengen en levert supermooie foto’s op.
Rond 16:30 waren we terug op de camping en zijn we direct het zwembad (hot-tub) in gedoken, euh niet gedoken natuurlijk want dat mag niet…meer ons erin laten vallen.
Om 18:30 ben ik een wandeling gaan doen naar Corona (geen Covid-19) Arch…redelijk zware wandeling met enig klim en klauterwerk. Er stond 3 a 4 uur voor, maar ik was in 1uur42 terug op de parkeerplaats…ben ik nu zo snel of Amerikanen langzaam?
Bovendien heb ik nog zeker 20 minuten foto’s staan maken en onderweg ook regelmatig gestopt. Leuk tijdens zo’n wandelingen, is het contact wat je hebt met je mede-wandelaars, altijd gezellig even kletsen.
Nadat ik weer bij onze cabin was, zijn we meteen naar het centrum van Moab gereden. We wilden beide in een echt Amerikaans restaurant eten, ofwel ons aanpassen aan de cultuur van het land waar we op bezoek zijn. Daar doen wij niet zo moeilijk over hoor:
Enige jammere van deze foto is dat mijn eten er niet opstaat, maar wel mijn beker Fanta…
Wij hebben ons buikje vol en gaan nu lekker slapen.
A picture is worth a thousand words, but a memory is priceless...
Prachtig ♡
Geweldig mooi ?
Dan heb ik al een idee hoeveel eten jij gaat krijgen.
Dat gaat een paar kledingmaten meer worden en overgewicht op de terugreis kosten, maar dan heb je ook wat.
Ziet er geweldig uit, dit is echt genieten.
Wat zien jullie veel moois op jullie trip! Blijft leuk om mee te lezen waar jullie zijn en en wat jullie allemaal doen en zien!