13e dag: Monument Valley - Page
Toen we gisteren aankwamen, werden we als eerste verwelkomd door hun 2 honden: Roxy en Kiki, een rottweiler en een cattle dog. Ze waren de hele tijd bij ons en de moeder van Krissie vertelde me dat ze hun terrein beschermde tegen wolven en coyotes, want die kwamen 's nachts af op het water van hun paarden. Dus zijn we afgelopen nacht regelmatig wakker geworden van het blaffen van onze bewakers. Ze hebben de hele nacht tegen onze tent aan gelegen, John hoorde ze zelfs snurken haha. Toen we de tent openritste, zat Roxy, de rottweiler al meteen binnen. Het zijn echt schatten van beesten.
Tent afgebroken voor de laatste keer en op richting Page. We hadden geen zin om zelf ontbijt te maken, dus maar iets genomen bij een tankstation, met verse koffie. Hier werden we trouwens voor de eerste keer verzocht om binnen een mondkapje op te doen.
Om 12:00 aangekomen in Page, zijn we eerst naar de Walmart geweest en daarna gaan proberen in te checken (was eigenlijk vanaf 15:00). Nou dat ging niet, pas om 15:00…oké…zijn we maar naar Lake Powell gereden. Naar Lone Rock Beach om precies te zijn, hier hadden we een mooi moment tijdens onze vorige trip in 2019. Maar we wisten al dat door de lage waterstand Lone Rock helemaal droog stond: bizar en vooral triest gezicht!
Inmiddels was het 105F, dat is bijna 41 graden! Dus een zwembad zou fijn zijn. Wij weer naar ons motel, het was nu 13:25, maar nee hoor we kregen nog steeds geen kamer en we mochten zelfs niet het zwembad in, pas na het inchecken! Ik gevraagd naar de manager, deze was natuurlijk onbereikbaar. Het is nog steeds hetzelfde in Page: de indiaanse bevolking blinkt niet uit in positivisme en vriendelijkheid. Maar niet getreurd, ik wist dat je bij een ander hotel (Courtyard) makkelijk als niet-gast gewoon gebruik kon maken van het zwembad (en hot-tub). Dus daar heerlijk gezwommen tot na 15:00.
Dit zwembad is ook een stuk mooier dan dat van ons motel:
En toen naar ons eigen motel gereden en heel vriendelijk gedaan bij de check-in, inmiddels stond er jammer genoeg wel een ander vrouw bij de receptie.
Op de kamer hebben we ’s avonds een pizza gegeten…nouja…half opgegeten, we hadden beide een large genomen, morgen eten we de rest wel op.
Ziet er lekker uit en idd het zwembad is meer een badkuip.