coxusa2022.reismee.nl

Autohuur (Update 2/4/2022)

Vanwege de corona-crisis hebben veel verhuurmaatschappijen hun complete vloot moeten verkopen om het hoofd boven water te kunnen houden. Nu alles weer een beetje aantrekt en er veel vraag is en weinig aanbod, zijn de prijzen behoorlijk gestegen. Waar ik normaal voor 3 weken €500 kwijt was voor een midsize-SUV, betaal je nu bijna overal voor dezelfde auto €1800.

Maar via diverse tips op de website allesamerica.com heb ik mezelf lid gemaakt van de loyaliteitsprogramma's van Hertz en National Rental Cars. Via trucjes kun je hier de hoogste status krijgen en dus ook de daarbij behorende voordelen; bij National heb ik 1 dag gratis huur gekregen voor elk autotype, dus de 1e dag rijden we rond in mijn droomauto: Ford Mustang.

De 2e dag gaan we deze inruilen en mogen we bij Hertz een auto uitzoeken uit diverse rijen. Je hebt bij Hertz 3 status-niveau's: Gold / Five star / President's Circle. Ik heb de laatste en hoogste status en daarom mogen we uit alledrie deze rijen een auto uitkiezen, het zal dus gek moeten lopen willen we niet met een dikke SUV wegrijden.
Mocht er niks staan, hebben we nog een "back-up" reservering staan bij National van een SUV en kunnen we deze nemen, deze is echter $1016 en de reservering bij Hertz slechts $800.

Op zaterdag 2 april via de Ijslandse site van Avis een midsize-SUV gehuurd (met een bepaalde kortingscode) voor slechts $360 !!!! Dit is nog goedkoper dan voor de corona-crisis en dus $440 goedkoper dan onze boeking bij Hertz!